Sursa imagine: realitatea.md

Circa 10.000 de oameni şi-au cumpărat poliţa medicală

Aproximativ 10.000 de oameni şi-au cumpărat deja poliţa medicală pentru anul 2018. Cei care se asigură în mod individual o mai pot procura până pe 31 martie. Beneficiarii care se vor încadra în termenul stabilit vor primi reduceri de 50% şi 75% din costul primei. Costul poliţiei medicale a rămas acelaşi ca şi anul trecut - 4056 de lei.

„Pentru proprietarii de teren agricol se acordă reducere de 75%, dacă concomitent nu fac parte din alte categorii obligate să asigure în mod individual, cum ar fi fondatorii de întreprinderi individuale. Patentarii au obligaţia să achite prima medicală în acelaşi termen, dar cu o reducere de 50%. De astfel de reduceri beneficiază şi persoanele care iau sau dau în arendă imobile”, a declarat Ştefan Cibir, şef secţie la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM).
 
Între timp, majoritatea oamenilor spun că sunt asiguraţi de stat sau de către angajator. Chiar şi aşa, ei afirmă că mai rar se adresează la medic în baza poliţei.
 
Specialiştii spun că de servicii stomatologice în baza poliţiei beneficiază doar copiii de până la 18 ani şi femeile însărcinate.
 
„În stomatologie nu sunt acoperite gratuit toate serviciile. Acesta este unicul domeniu unde nu este acoperit în totalmente. În sistemul de asistenţă medicală nu este diferenţiat pachetul servicii pentru categorii angajat sau asigurat din contul statului, bătrân sau copil. Deci, tot pachetul de servicii este unic pentru toate categoriile, indiferent de cine achită prima de asigurare medicală”, a menţionat Ştefan Cibir.
 
Potrivit CNAM, în Republica Moldova aproximativ 88 la sută dintre moldoveni sunt asiguraţi medical. Anul trecut, poliţa de asigurare medicală obligatorie a fost cumpărată de aproximativ 53 de mii de oameni.
Autor: trm.md
21.01.2018 Actual
762
0

Comentarii 0