Sursa imagine: hepta.ro

Discuţie Lavrov-Tillerson despre principalele dosare de pe scena internaţională

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, şi Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, au discutat sâmbătă seara despre situaţia din Siria şi despre măsuri ce trebuie implementate pentru asigurarea stabilităţii din regiune, relatează site-ul agenţiei Tass.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, cei doi lideri au avut o conversaţie telefonică, care s-a concentrat pe situaţia din Siria.
 
”Discuţia a fost despre situaţia din Siria, inclusiv despre probleme ce ţin de asigurarea stabilităţii în nordul ţării şi despre promovarea unui acord de pace la ONU, care va fi facilitat de Congresul Naţional de Dialog Sirian ce va fi organizat la Soci”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.
 
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.
 
De asemenea, Tillerson şi Lavrov au discutat şi despre problemele din relaţiile bilaterale, dar şi despre principalele dosare de pe scena internaţională.
Autor: Mediafax
21.01.2018 Actual
746
0

Comentarii 0