Sursa imagine: penitenciar.gov.md

FOTO. Eminescu nu a fost dat uitării nici după gratii

De ziua marelui poet Mihai Eminescu, marcată ieri în toată țara, evenimentul nu a fost dat uitării nici după gratii.  Astfel, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la naşterea marelui poet al neamului românesc, deţinuții din custodia penitenciarelor din R. Moldova au participat la recitale de poezie. 
 
Potrivit unui comunicat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, activitatea a fost organizată având drept scop cultivarea dragostei faţă de valorile naţionale, dezvoltarea limbajului literar şi a expresivităţii acestuia prin recitarea operei eminesciene.
 
 
În sălile festive ale instituţiilor de detenţie au răsunat poezii din creaţia poetului, cântece pe versurile lui Eminescu, deţinuților fiindu-le prezentată biografia marelui poet, aceștia având posibilitatea să se expună despre sentimentele pe care le-au trăit recitând creaţia lui Eminescu. 
 
Totodată, un grup de deținuți din penitenciarul nr. 4 din Cricova au vizitat serata de comemorare organizată în biblioteca orașului, unde actrița Ninela Caranfil a recitat poemele „Scrisoarea a III-a”, „La Steaua”, „Rugăciune” șși altele.
 
Autor: HotNews
16.01.2018 Istorii din MD
8266
0

Comentarii 0