Sursa imagine: seriouseats.com

Ce nu trebuie să gătești într-o tigaie din fontă

Femeile au tendința de a cumpăra oale și tigăi de tot felul, speciale pentru anumite feluri de mâncare. Dar, se pare că tigaia din fontă nu poate fi folosită la orice. Și, pentru că și tu ai o astfel de tigaie prin dulap, iată ce nu trebuie să găteşti niciodată în ea.

Omletă
Tigaia din fontă este puțin ruginită? Dacă da, atunci ar trebui să eviți să-ți faci omleta în ea. Ouăle se vor lipi, iar gustul va fi afectat. Ar trebui să renunți la această tigaie și să optezi pentru una mai rezistentă și mai puțin predispusă ruginei.

Desert
Multe dintre noi preferă să gătească deserturile în vase din fontă, deoarece s-au dovedit a fi o opțiune excelentă pentru gătirea desertului. Dar, este mai bine să eviți o astfel de tigaie pentru desertul copiilor sau musafirilor. Principalul motiv pentru care trebui să optezi pentru altceva este că tigaia absoarbe aromele alimentelor și ea se împregnează în orice gătești. Este posibil ca desrtul tău să aibă gust de ceapă.

Piure și suc de roșii
Roșiile sunt legume acide. Acest lucru înseamnă că poate accelera procesul de apariție a ruginei.  În plus, sucul de roșii poate avea gust metalic.

Carne cu vin sau oțet
Când gătești ceva într-o tigaie din fontă, adaugi și condimente pentru ca felul de mâncare să fie gustos. Acidul prezent în vin și oțet poate elibera mici cantități de metal în alimentele tale, oferindu-i un gust neplăcut. Așadar, fie gătești alimentele pe bază de vin sau oțet în altă tigaie, fie eviți să le folosești în tigaia din fontă.

Autor: clickpentrufemei.ro
10.01.2018 Caleidoscop
712
0

Comentarii 0