Sursa imagine: radiochisinau.md

Analist: Motivul invocat al retragerii ambasadorului Neguța ar putea ascunde detalii importante

Motivul invocat al retragerii lui Andrei Neguța nu cuprinde și alte detalii pe care nu ar trebui să le excludem, dar care de obicei nu ajung la cunoștința publicului larg, atenționează analistul poliitic Vlad Țurcanu, notează Radio Chișinău.

Andrei Neguța a fost din start o candidatură nepotrivită pentru această funcție atât de importantă, din cauza vederilor sale prorusești, pe care și le-a exprimat public inclusiv în timpul primului său mandat de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, precizează Vlad Țurcanu.
 
„Un diplomat care se consideră ca atare nu are dreptul să fie atât de subiectiv cum evident este domnul Neguța. Niciodată n-am înțeles acea logică de care s-a ghidat MAEIE de a trimite la Moscova un ambasador prorus. Și asta s-a întâmplat și în trecut. Dimpotrivă, cred că această optică ne-a încurcat să stabilim relații corecte, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, spune el. 
 
Vlad Țurcanu este sceptic în ceea ce privește „principialitatea de care dau dovadă în ultima vreme autoritățile moldovene” și dacă aceasta ar putea ajuta la stabilirea unor asemenea relații, de care Republica Moldova are nevoie.
 
„Ar trebui să vedem în perioada următoare dacă această principialitate are la bază interesele naționale, și nu altceva”, subliniază analistul politic.
Autor: Radio Chișinău
18.12.2017 Opinii
1714
0

Comentarii 2

  • Adevarul:

    Este o decizie care arata Rusiei ca avem pozitia noastra si ca nu ne mai lasat calcati in picioare precum permitea acest lucru guvernele anterioare.

    18.12.2017 18:40
  • Spencer:

    Motivul e simplu! Guvernul moldav îi arată, Rusiei că este veridic un stat suveran și independent! Da Dodon în schimb, plânge că nu mai are acces liber la prohabul lui Putin!

    18.12.2017 21:58