Sursa imagine: ipn.md

Expert, despre proiectul privind reducerea presiunilor asupra businessului: legea nu va avea acțiune retroactiva, escrocii nu au cum să scape

Proiectul de lege care prevede eliminarea presiunilor asupra mediului de afaceri este un proiect necesar pentru piață, care va reduce abuzurile față de business. Afirmația aparține directorului Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă. În opinia expertului, inițiativa lansată de Guvernul Filip este una logică și corectă, iar cei care o critică, spunând că se urmărește absolvirea escrocilor de răspundere – manipulează.

„Este un proiect necesar, o modalitate de a reduce presiunea asupra mediului de afaceri din R. Moldova. Esența crimei economice e rezultatul producerii unei daune economice, care poate fi evaluată, estimată. Această inițiativă pare a fi logică și corectă. Când se produce asemenea daună, atunci aceasta trebuie să fie recuperată. E vorba până la urmă de o abordare umană. În instituțiile penitenciare sunt multe persoane care au comis asemenea infracțiuni, iar daunele nu sunt restituite. Deci, penitenciarele nu pot fi instituții de corecție. Esențial să fie restituite daunele provocate”, a declarat Roman Chircă pentru Ziarul Național.

Acesta mai adaugă că toți cei care critică proiectul și invocă faptul ca va scăpa de răspundere escrocii sunt niște pseudo-experți care n-au făcut parte din mediul de afaceri și vor să manipuleze opinia publică. Directorul IEP mai remarcă faptul în ultimul timp s-au activizat tot mai mulți așa-ziși experți care critică permanent orice inițiativă și sunt ca niște „roboți de generare a opiniilor negative”.

„Mă miră o astfel de abordare. Cei care fac asemenea afirmații nu au făcut parte din mediul de afaceri. Decriminalizarea nu înseamnă legalizarea infracțiunilor economice. Legea nu va avea efect retroactiv. Eu cred că e vorba de manipularea opiniei publice de către niște pseudo-experți”, adaugă Roman Chircă.

Autor: SV
18.12.2017 Opinii
2414
0

Comentarii 3

 • Artiom:

  Sigur ca mai bine banii sa fie colectati cu binisorul de la agentii economici, decit acestia sa fie pedepsoti cu unchisoarea si ulterior tot din banii nostri sa fie intretinuti.

  18.12.2017 14:14
 • Sandu Grecu:

  Critică cei plătiți de opoziție să destorsioneze realitatea in jurul proiectelor pozitive pornite de actualul Guvern și oameni ce la moment conduc statul. E ceva normal. dar o fac urît și nu o să le reușească.

  18.12.2017 14:15
 • Vasile:

  Ma incepe a irita opozitia. Credeam ca-i alternativa pentru o politica si ai buna, m-am inselat cind am observat ca nu critica ceea ce nu fac PDM-ul dar critica ceea ce e chiar util societatii.

  18.12.2017 15:43