Sursa imagine: infotag.md

Volumul veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice a scăzut în trimestrul trei cu 2,7%

Volumul veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice a scăzut în trimestrul trei cu 2,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Acestea sunt datele prezentate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).
 
Potrivit acestor date, în iulie-septembrie 2017, volumul total al veniturilor provenite din vânzarea serviciilor în sectorul comunicațiilor electronice (telefonie mobilă, Internet mobil, telefonie fixă, Internet fix, retransmisia programelor audiovizuale, alte activități în domeniul comunicaţiilor electronice) a însumat 1,675 mlrd. lei.
 
Scăderea atestată în această perioadă a fost cauzată, în temei, de diminuarea veniturilor pe trei segmente de piață: telefonie fixă, retransmisie programe audiovizuale, telefonie mobilă. Veniturile obținute din vânzarea serviciilor de telefonie fixă au scăzut cu circa 17% și au totalizat 170,9 mil.lei, a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale – cu 13,2% și au alcătuit 60,5 mil.lei, iar a serviciilor de telefonie mobilă s-au micșorat cu 6,8% și au însumat 874 mil. lei.
 
În același timp, pe alte două segmente de piață – Internet mobil și Internet fix – au fost atestate creșteri importante. Veniturile obținute din vânzarea serviciilor de Internet mobil au crescut cu 28% și au depășit cifra de 241,9 mil. lei, iar a serviciilor de Internet fix – cu 8,4% și au însumat 320,7 mil. lei.
 
Cel mai mare venit mediu lunar per utilizator (ARPU) a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la Internet fix – de 187 lei. Pe piața accesului dedicat la Internet mobil și cea de telefonie mobilă venitul mediu lunar a fost de 78,9 lei și, respectiv, de 77,8 lei. Pe celelalte segmente de piață acest indicator a avut următoarele valori: telefonie fixă – 49,3 lei, televiziune contra plată – 45 lei, Internet mobil (prin telefoane inteligente) – circa 30 lei.
Autor: Infotag
07.12.2017 Actual
309
0

Comentarii 0