Sursa imagine: timpul.md

Petru Bogatu: Maia Sandu și Andrei Năstase demonstrează că nu văd pericolul revanșei ruse ce-l plesnește peste ochi

Retorica partidelor de opoziție PAS și PPDA privind referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă denotă imaturitatea și lipsa de pregătire a acestor formațiuni. De această părere este jurnalistul Petru Bogatu. Într-un editorial pentru portalul Deschide.md acesta susține că liderii celor 2 formațiuni nu sunt apți să vadă pericolul geopolitic al Rusiei și partidelor din Moldova care promovează agenda acesteia.

„Chiar în ziua votului, Andrei Năstase declara că cine dorește să meargă la referendum, s-o facă. Aceeași poziție echivocă au avut-o și alți fruntași ai PPDA. Partidul Maiei Sandu, deși a boicotat alegerile, alături de PDM, PUN, PL, PLDM sau PPEM, a demonstrat iar că nu vede pericolul revanșei ruse ce-l plesnește peste ochi. Unii reprezentanți ai formațiunii au îndemnat lumea să participe la referendumul socialiștilor.

Ca și în alegerile prezidențiale, PPDA și PAS ignoră cu desăvârșire dimensiunea geopolitică, dovedind că habar n-au pe ce lume se află. Că sunt niște entități hibrid care nu știu să gândească unitar și organic. Că le scapă o axiomă: fără o luptă pentru descotorosirea de dictatul Rusiei, Republica Moldova nu poate izbândi în drumul ei spre Europa”, a scris Petru Bogatu.
 

Autor: SV
20.11.2017 Opinii
955
0

Comentarii 3

 • Mr D:

  PAS e sponsorizat de oligarhul Filat si Lucinschi iar PPDA de catre Topa. Miroase a ipocrizie in toata povestea asta de adormit votantii... jocul acestor două partide ajunge să fie atât de penibil că nici nu m-ar mira în 2018 nici măcar pas-ul să nu treacă pragul electoral.

  20.11.2017 16:40
 • Efim:

  Maia si Nastase au facut alianta cu Usatii si Dodon cind asta a fost necesar. Ei sunt falsi pro-europeni. Cred ca mai periculosi ca pro-rusii deschisi pot fi doar pro-europenii falsi.

  20.11.2017 17:09
 • Rustin:

  De unde să vadă ceva astfel de incopetenți ca dânșii, ocupați doar cu tulburarea obsesivă compulsivă ce-i ține țintuiți de a striga jos regimul și-atât!

  20.11.2017 19:11