Sursa imagine: psrm.md

Socialiștii bat alarma: Chirtoacă poate reveni din nou în funcție

Dorin Chirtoacă, recunoscut drept cel mai corupt și incompetent primar din istoria Chișinăului, poate reveni din nou în funcție Deputații fracțiunii PSRM i-au invitat astăzi pe toți colegii lor parlamentari să participe la referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei, care va avea loc duminică, 19 noiembrie.
 
Potrivit unui comunicat al PSRM, liderul PL, Mihai Ghimpu, a răspuns socialiștilor în numele liberalilor. Ghimpu a informat că PL boicotează referendumul. „Decizia liberalilor nu este surprinzătoare: dacă reușesc să obțină o participare scăzută a cetățenilor, referendumul poate fi declarat nevalid”, se spune în comunicatul PSRM.
 
Socialiștii susțin că, dacă referendumul va eșua, Dorin Chirtoacă – „cel mai corupt și incompetent primar din istoria Chișinăului” –, poate reveni din nou în funcție, în pofida cazurilor penale instituite împotriva lui. PSRM mai dmite că atribuțiile lui Chirtoacă vor fi temporar – până în 2019 – exercitate de Silvia Radu, „numită cu sprijinul democraților”.
 
Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a reamintit despre audierile care au avut loc în ajun în Parlament privind situația cu livrarea produselor alterate în grădinițele și școlile din Chișinău. Potrivit socialiștilor, respectiva „schemă criminală” de livrări a fost organizată de liberali și adepții lor sub conducerea directă a lui Chirtoacă.
 
„O sută de mii de locuitori ai municipiului Chișinău consideră că primăria este un organ corupt, ale cărui lideri sunt acuzați de multe crime. Ghimpu a îndemnat astăzi la boicot, deoarece nu dorește să răspundă potrivit legii. Prin urmare, îndemnăm pe toată lumea să meargă la referendum pentru a-l demite pe acest primar incompetent și corupt”, a declarat Vlad Batrîncea, citat în comunicatul PSRM.
Autor: HotNews
17.11.2017 Actual
894
0

Comentarii 0