Sursa imagine: unica.md

Actele de identitate ar putea fi modificate. Din buletine și pașapoarte vor dispărea grupa sangvină, iar termenul de valabilitate va fi prelungit

Partidul Democrat a depus la Parlament un proiect de lege care prevede modificarea pașapoartelor și buletinelor de identitate. Proiectul ce are ca scop alinierea actelor eliberate în Moldova la standardele europene, prevede eliminarea mențiunii grupei sangvine, a semnăturii titularului, dar și prelungirea termenului de valabilitate până la 10 ani.
 
„Potrivit proiectului, în primul rând, va fi eliminată grupa sangvină. Propunerea de excludere a mențiunii privind grupa sangvină din buletinul de identitate şi din pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, din pașaportul diplomatic şi din cel de serviciu se impune în contextul ajustării cadrului normativ - legal național la prevederile şi standardele internaţionale.
 
Astfel, informația despre grupa sangvină de pe actul de identitate nu întotdeauna este un element definitoriu de stabilire a corelării fiabile dintre deţinătorul actului de identitate şi grupa sangvină propriu-zisă din mai multe considerente. Grupa sangvină nu este un identificator unic al persoanei fizice, deoarece aceeaşi grupă sangvină pot avea mai multe persoane”, comunică portalul Unimedia cu trimitere la textul proiectului.
 
Totodată, va fi exclusă semnătura titularului pentru persoanele cu vârsta de până la 14 ani, în cazul acestora aplicându-se un simbol special.
 
La fel, va fi modificat și termenul de valabilitate a pașapoartelor, acesta fiind extins până la 10 ani.

Autor: Ion Vasilos
14.11.2017 Actual
685
0

Comentarii 0