Sursa imagine: tribuna.md

PDM: În chestiunea limbii române în Constituție, în partid există opinii diferite, se va lăsa libertatea de decizie pentru fiecare deputat

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vorbește limba română și indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, cel mai important este să o vorbească cât mai bine și să o folosească pentru a comunica, nu drept motiv de dispute și polemici politice. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, făcută în contextul solicitării unui grup de deputați, care vor schimbarea denumirii limbii române în Constituție.

”Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, le-a cerut colegilor sa se expună, după ce el a făcut-o mai întâi și a spus ca limba pe care o vorbește el este romana și ca în general ceea ce consideră important este că indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o vorbească cât mai bine, corect și frumos, să o folosească pentru a comunica, nu ca motiv de dispute și polemici politice. Opiniile au fost diverse, sunt colegi care susțin introducerea limbii române în Constituție, sunt colegi care sunt împotriva, dar și unii colegi care încă nu s-au expus. Ca urmare, sunt mandatat să comunic ca decizia PDM este de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect, urmând ca la etapa când acest proiect ajunge în discuții în Parlament, să fie reluate discuțiile și pe interiorul partidului, dacă va fi necesar”, a declarat Vitalie Gămurari.

Autor: Ion Vasilos
14.11.2017 Actual
675
0

Comentarii 4

 • timofei:

  Candu o sa-i convinga pe toti)))

  14.11.2017 14:15
 • Coșeriu:

  Nu deputații trebuie să ne spună cum se numește limba noastră. Au spus-o demult scriitorii și lingviștii. Majoritatea parlamentarilor nu știu a scrie două fraze coerente, deci nu au dreptul moral să decidă chestiuni care le depășesc competențele. Haideți să nu încurcăm coada vacii cu ștampila primăriei.

  14.11.2017 14:18
 • Maxim:

  Cu siguranta nu toti deputatii vor fi de acord, aici ar trebui un ajutor de la comunisti.

  14.11.2017 16:39
 • realist:

  Vorbim ROMANA! Si gata!

  14.11.2017 17:51