Sursa imagine: penitenciar.gov.md

Două cununii la Penitenciarul din Soroca. Soții – după gratii, soțiile – la libertate

Doi deținuți care își execută pedeapsa în Penitenciarul nr. 6 din Soroca și prietenele acestora de la libertate și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu în biserica „Trei Ierarhi” de pe teritoriul instituției de detenție. Cununiile religioase au avut loc vineri, 10 noiembrie, și au fost oficiate de preotul capelan al sistemului penitenciar Boris Nartea.
 
Mirii, îmbrăcați cuviincios pentru Taina Nunții au venit să depună jurământul în fața lui Dumnezeu. Aceștia au ascultat Sfânta Liturghie, după care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos.
 
Deținuții și consoartele lor se cunosc de pe timpul când erau în libertate, iar de curând aceștia au decis să se căsătorească.
 
 
Într-un comunicat, Departamentul Instiruțiilor Penitenciare menționează că scopul primordial al desfăşurării unor astfel de evenimente în detenţie îl constituie menţinerea legăturii dintre persoanele private de libertate şi familie. Acest fapt are un impact pozitiv asupra deţinuţilor, motivându-i să aibă un comportament demn şi responsabil în perioada detenţiei, dar şi pentru o resocializare de succes.
Autor: HotNews
13.11.2017 Istorii din MD
11430
0

Comentarii 0