Sursa imagine: ipn.md

Veniturile în Bugetul de Stat, majorate cu peste un miliard de lei

Cu votul a 52 de deputaţi din 69 prezenţi la şedinţă, Legislativul a aprobat, în lectura a doua şi ultima, rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017. Temei pentru ajustarea indicatorilor bugetari în partea de venituri a servit creşterea încasărilor la impozite şi taxe, în primele opt luni ale anului curent.

Astfel, veniturile bugetului public național se majorează cu peste 1 miliard 263 milioane de lei.
 
Principalele majorări sunt datorate veniturilor mai mari din taxa pe valoare adăugată la mărfurile importate, impozitul pe venit al persoanelor fizice și juridice, accizele la autoturismele importante, taxele pentru comerțul exterior etc.
 
Amendamentele și propunerile deputaților pentru lectura finală a documentului au fost examinate de către Guvern, iar cheltuielile susținute suplimentar vor fi acoperite din contul reducerii alocațiilor prevăzute pentru acțiuni cu caracter general. Totodată, în rezultatul modificărilor operate indicatorii generali ai bugetului de stat (venituri, cheltuieli, deficit) nu au fost modificați.
 
Amintim că la 27 octombrie a.c., Parlamentul a aprobat, în prima lectură, rectificarea  Legii bugetului de stat pentru anul 2017.
Autor: trm.md
11.11.2017 Actual
685
0

Comentarii 0