Sursa imagine: rus.ruvr.ru

Igor Smirnov: Naţionalismul şi românizarea caracterizează în continuare politica oficială de stat în Republica Moldova

„Este evident că, timp de 20 de ani, în politica Republicii Moldova (RM) nu s-a produs nicio schimbare – naţionalismul şi românizarea caracterizează în continuare politica oficială de stat. Evenimentele ultimului an din RM, începând cu 7 aprilie 2009, au demonstrat cu o şi mai mare convingere calea corectă pe care poporul Transnistriei şi-a ales-o – calea consolidării propriei statalităţi”, a declarat liderul separatist Igor Smirnov, sâmbătă, la Parcani, în cadrul unei întâlniri cu deputaţii din stânga Nistrului.

Potrivit lui Smirnov, citat de agenţia de presă transnistreană „Lenta pmr”, Transnistria nu a putut să se împace cu orientarea proromânească a RM, cu politica sa de autodistrugere a propriei statalităţi, care continuă şi acum.
 
„Nu transnistrenii au distrus RM, ci Frontul Popular din Moldova, snegurii, hadârcii, vieru, lari, drucii, Costinii, Ghimpu şi compania. Ei au fost cei care ne-au ignorat şi nu au dorit să modifice niciun articol din legile despre limbi. Ei au început cu forţa să impună tricolorul, identitatea românească, au respins propunerea noastră referitoare la o zonă economică liberă şi la autonomie, după care, prin deciziile proprii, au declarat ilegală înfiinţarea RSSM din 1940, i-au distrus statalitatea. Trebuia să apărăm drepturile şi libertăţile transnistrenilor”, a mai spus liderul separatist Igor Smirnov.
Autor: HotNews.md
Sursa: hotnews.md
29.08.2010 Actual
2392
0

Comentarii 2

  • Darienko Tudor:

    cum din oaie nu mai faci mioară, aşa şi din smirnov nu mai faci un diplomat echilibrat, fără prejudecăţi primitive. PUNCT cu rmn.

    29.08.2010 12:44
  • Gheorghe Fântână:

    Care diplomat?? BANDIT ordinar!

    29.08.2010 13:37