Sursa imagine: jurnal.md

Opinie despre răspunsul Maiei Sandu la oferta Platformei DA: O alianță îndreptată spre lichidarea definitivă și irevocabilă a partidului-concurent, prezidat de Andrei Nastase

Metoda de formare a listelor electorale, propusă de PAS în cadrul alianței sale cu PPDA ar putea decapita și, ulterior, lichida formațiunea condusă de Andrei Năstase. Aceasta deoarece Maia Sandu și membrii partidului său cer ca listele electorale să fie întocmite de către o comisie specială, în care ar intra și reprezentanți ai societății civile, măsură menită să asigure faptul că în listele noului bloc electoral să nu fie incluse persoane certate cu legea. Însă în aceste condiții nu s-ar regăsi practic toți liderii PPDA, în frunte cu președintele acestuia, asupra cărora planează suspiciuni de implicare în scheme criminale. De această părere este bloggerul Corneliu Gandrabur.

„Intenția PAS lovește direct în fruntașii PPDA, deoarece prezidiul acestui partid este constituit în mare parte din oameni certați cu legea și lipsiți de integritate. Primul care nu poate trece de Comisie este însăși Andrei Năstase, deoarece biografia lui arată că a fost implicat în mai multe scheme criminale alături de Vlad Filat, Țopa, Sturza, Lucinschi și mulți alții. Mai mult, s-a demonstrat faptul că Andrei este un evazionist și un hoț în lege care nu poate explica nici sursele financiare pentru procurarea sacourile scumpe.

Pe lângă Andrei Nastase mai roiesc și alte zeci de persoane care nu stau bine la capitolul integritate și respectarea legii. Printre ei sunt Alexandru Slusari, Aliona Mandatii, Serghei Cebotari, Vasile Năstase, Aureliu Pisica și mulți alții”, scrie Gandrabur pe blogul său.

Acesta consideră că prin alianța propusă, PAS urmărește, de fapt, distrugerea PPDA, în condițiie în care cel din urmă nu-și poate nici măcar înainta propriii lideri drept candidați la funcția de deputat.

„Eu înțeleg pasul făcut de Maia Sandu, ca fiind de fapt o alianță îndreptată spre lichidarea definitivă și irevocabilă a partidului-concurent, prezidat de Andrei Nastase. Altfel nu pot înțelege alianța cu un partid care nu o să-și poată înainta în lista comună nici măcar fruntașii.

Din nefericire pentru PPDA, Maia Sandu vrea Comisie specială anume pentru a decapita formațiunea lui Andrei, așa cum l-a decapitat și la alegerile prezidențiale. Dar, pentru a nu arăta electoratului că forțele „antioligarhice” nu se pot uni și nu pot colabora în zona extraparlamentară, ieri a fost lansat mesajul că o alianță totuși o să fie, însă condițiile rămân tot aceleași, adică Andrei trebuie să se ferească”, a adăugat bloggerul.

Autor: SV
17.10.2017 Opinii
1587
0

Comentarii 2

  • Dumitru:

    Si asa din PPDA mai nu a rama snimic dupa alianta de la prezidentiale, acum in general Maia il anihileaza de pe arena politica in schimbul unui fotoliu sau doua de deputat oferite lui Nastse si cui ii va fi lui mai drag.

    17.10.2017 15:05
  • Rustin:

    Deștepții ăștia din DA s-au autodistrus, Maia le dă lovitura de grație, păcat doar că ambii încearcă să îndobitocească lumea cu miturile lor despre alianță.

    17.10.2017 20:10