Sursa imagine: luchianiuc.com

Blogger: Un vicepreședinte al Platformei DA recunoaște că Maia Sandu a ieșit învingătoare în disputa cu Andrei Năstase datorită lui Vlad Plahotniuc

Noi detalii din culisele opoziției ies la iveală acum. Bloggerul Eugen Luchianiuc a atras atenția asupra faptului că vicepreședintele PPDA Aliona Mandatii a recunoscut că PDM a ajutat-o pe Maia Sandu să devină candidat unic al opoziției la scrutinul din toamna anului trecut, chiar dacă sondajele interne îl poziționau pe Năstase în rând cu Maia Sandu. Dezvăluirile a fost făcute de Mandatii într-un interviu pentru portalul Tribuna.

„În toamna lui 2016, noi am avut rezultatele reale ale unor sondaje de opinie interne ale PD, privind șansele candidaților Andrei Năstase și Maia Sandu. Vă amintiți că anume acest instrument a fost unicul criteriu de identificare a candidatului unic acceptat de dna Sandu, mersul în teritoriu, conferințele comune etc., nefiind acceptate”, a declarat vice-președinta PPDA.

Aceasta mai povestește că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi intervenit în studiile sociologice pentru a-i micșora scorul lui Andrei Năstase, astfel încât favorită pentru statutul de candidat al opoziției la alegerile prezidențiale să fie Maia Sandu.

„Din datele furnizate din anturajul PD, am aflat că Vlad Plahotniuc a intervenit de mai multe ori în studiile sociologice la nivelul colectorilor, chiar și în cele comandate de străini. Cunosc că, inițial, în câteva sondaje, Andrei Năstase a avut un scor mult mai bun, era foarte aproape de procentajul lui Igor Dodon. Însă, după intervenţia GBC, rezultatele finale au fost modificate în defavoarea liderului Platformei DA. Andrei Năstase a știut acest lucru. Despre asta i-am comunicat și dnei Sandu la ședința Consiliului Politic National din 14 octombrie 2016”, a adăugat Aliona Mandatii. 

Anterior, un alt vicepreședinte al PPDA, Alexandru Slusari, a acuzat-o pe Maia Sandu că este un proiect al lui Vlad Plahotniuc.

Autor: SV
16.10.2017 Opinii
2585
0

Comentarii 1

  • Ina:

    Partidul DA are doar 1,3% in sondaje. Mai are din ce sa aleaga?

    16.10.2017 18:00