Sursa imagine: .mediafax.ro

Coliziunea distrugătorului american McCain cu un petrolier. Ancheta arată că tragedia ar fi putut fi evitată

Coliziunea între distrugătorul american John S. McCain şi un petrolier ar fi putut fi prevenită, au anunţat forţele navale SUA, precizând că în urma acestui incident a fost decisă eliberarea din funcţie a comandantului navei militare, informează agenţia de ştiri Reuters.

"Comandantul a dat dovadă de judecată slabă, iar ofiţerul executiv a condus inadecvat programul de antrenament al (echipajului) navei", se afirmă într-un comunicat al Flotei a 7-a a Statelor Unite, unitate staţionată în Japonia.

În luna august, Viceamiralul Joseph Aucoin, comandantul flotei SUA din Japonia, a fost demis după patru incidente care au avut loc anul acesta, dintre care două au implicat victime.

Distrugătorul USS John S. McCain a intrat în coliziune cu petrolierul Alnic MC la est de Singapore, nava americană fiind grav avariată, patru militari au fost răniţi, iar alţi zece au decedat.

Şapte militari americani au murit în luna iunie, după ce distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă de transport containere s-au ciocnit în apropiere de Japonia.

Autor: .mediafax.ro
12.10.2017 Actual
516
0

Comentarii 0