Sursa imagine: penitenciar.gov.md

FOTO. Botez la Penitenciarul nr. 18 din Brănești. Ce daruri a primit noul creștin

Un deţinut în vârstă de 25 de ani, aflat în Penitenciarul nr. 18 din Brănești, a fost încreştinat în dimineața zilei de vineri 22 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), slujba a avut loc în incinta instituţiei de detenţie și a a fost oficiată de către președintele Sectorului sinodal, activitate pastorală în instituții penitenciare, preotul capelan Maxim Melinti.
 
 
Ceremonia a fost realizată după obiceiurile creştineşti legate de Sfântul Botez, prin întreită scufundare în cristelnița mare.
 
Noul creștin, îmbrăcat în haina tradițională pentru botez, a primit Sfânta Împărtășanie și daruri: Noul Testament, o icoană și literatură duhovnicească.
 
 
La sfârşitul slujbei, preotul l-a felicitat pe noul creştin cu ocazia primirii Sfântului Botez şi i-a reamintit că este un eveniment unic şi important în viaţa fiecărui creştin, îndemnându-l să participe la Sfintele Slujbe.
 
Deţinutul este condamnat la patru ani privaţiune de libertate.
 
 
DIP menționează că evenimentul se înscrie în rândul activităţilor de asistenţă religioasă, desfăşurate de Serviciile activitate educativă, psihologică și asistență socială din cadrul instituțiilor subordonate Departamentului Instituţiilor Penitenciare, în vederea creşterii şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.
Autor: HotNews
Sursa: penitenciar.gov.md
25.09.2017 Istorii din MD
8488
0

Comentarii 0