Sursa imagine: timpul.md

Petru Bogatu, despre Maia Sandu: A făcut greșeala vieții sale politice, nu degeaba a fost luată în răspăr și de aderenții ei

Prin declarațiile sale despre unire și scuzele ulterioare, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, MaIa Sandu, a făcut greșeala vieții sale politice. Opinia aparține jurnalistului Petru Bogatu care semnează un editorial pe portalul Deschide.md. Acesta atrage atenția asupra faptului că după cele spuse la congresul PAS, liderul formațiunii a devenit criticată dur și de adepții săi.
 
„Liderul PAS a făcut greșeala vieții sale politice. Asta e clar. Nu degeaba a fost luată în răspăr până și de unii din aderenții ei. Neîndoios, în urma acestui incident politic, și-a pierdut o parte dintre susținătorii unioniști.
 
Au rămas neclintiți în schimb cei pentru care Maia Sandu e ca un busuioc de pus la icoane, vorba lui Ion Creangă. Ei și-au dat drumul la gură, ripostând violent, cu invective și atacuri la persoană. Făcând abstracție de tot ce a spus președintele PAS, au sărit la beregata criticilor, acuzându-i că ar fi vânduți, că ar săpa partidul la comandă, că ar executa ordinele oligarhilor etc.”, scrie jurnalistul în editorialul său.
 
Bogatu consideră că argumentele Maiei Sandu în privința imposibilității unirii sunt demagogie pură și nu aveau cum să nu stârnească un val de nemulțumiri în comunitatea moldovenească.
 
„Româno-scepticismul  Maiei Sandu n-avea cum să nu stârnească proteste, firește. Prea speculative și neadevărate sunt alegațiile sale ca inimile oamenilor măcar cu o brumă de carte și cu un minim spirit critic să nu se frământe în emoții iminente. Raționamentele ei împotriva unirii sunt demagogie pură”, adaugă jurnalistul Petru Bogatu.

Autor: Ion Vasilos
18.09.2017 Opinii
1018
0

Comentarii 2

  • Tatiana:

    Topa il are pe Nastase, deci nu vede sens ca sa o finanteze si pe Maia, deci putem pune cruce pe imaginea Maiei.

    18.09.2017 14:50
  • Buga:

    Maia și Năstase sunt doar niște politicieni achitați de Filat și Țopa! Chiar credeți că ei sunt salvarea pentru țara noastră? Eu cel puțin nu cred acest lucru!

    18.09.2017 15:13