Sursa imagine: Independent.md

Năstase devine avocatul lui Dodon, care face abuz de drepturile sale: „Nu trebuie să te bagi peste atribuțiile președintelui”

Inițiativa Partidului Democrat de a limita atribuțiile șefului statului privind permiterea participării militarilor moldoveni la exercițiile internaționale, l-a determinat pe Andrei Năstase să sară în apărarea președintelui Igor Dodon. Fiind prezent în platoul unei emisiuni televizate, liderul PPDA a declarat că nu este corect ca Guvernul să intervină peste atribuțiile președintelui.

„Nu trebuie să te bagi peste atribuțiile președintelui și invers”, a declarat Năstase.

Inițiativa democraților se referea la atribuțiile șefului în domeniul apărării și ținea de participarea trupelor moldovenești la exercițiile militare internaționale. Or, potrivit premierului Pavel Filip, Guvernul, prin lege, are responsabilitatea să asigure capabilitatea armatei naţionale. Filip a mai adăugat că este foarte importantă participarea armatei naţionale la aplicaţiile militare de peste hotare, iar conflictul dintre guvern şi preşedinte, nu poate continua mai departe.

Reamintim că scandalul dintre Guvern și Președinție s-a iscat după ce șeful statului, Igor  Dodon, s-a opus în repetate rânduri și nu a permis trupelor moldovenești să participe la exercițiile militare din străinătate.

Autor: SV
14.09.2017 Actual
412
0

Comentarii 2

  • Rustin:

    Dintotdeauna știam că Năstase și Dodon sunt în alianță!

    14.09.2017 14:35
  • Victor:

    Năstase l-a făcut pe Dodon Președinte, acuma tot Năstase are interesul ca Președintele să fie respectat.

    14.09.2017 14:49