Sursa imagine: parlament.md

Recep Tayyip Erdoğan, la întrevederea cu Andrian Candu: Turcia îi încurajează pe găgăuzi să învețe limbile găgăuză și română

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, ar putea veni în Moldova până la sfârșitul acestui an. Declarația a fost făcută de către liderul de la Ankara la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, care l-a invitat să viziteze țara noastră.

Andrian Candu, care și-a încheiat vizita oficială în Turcia, i-a mulțumit lui Recep Tayyip Erdoğan pentru susținerea Republicii Moldova, atât la nivel economic, politic, cât și social, în țara noastră fiind implementate diverse proiecte prin intermediul TIKA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a. ”Relațiile dintre țările noastre, construite de-a lungul celor 25 de ani, au ajuns mai mult decât diplomatice. Am trecut în revistă toate realizările, dar și noi obiective care vor impulsiona investițiile, creșterea economică și a nivelului de trai al populației din Republica Moldova”, a scris cu această ocazie Andrian Candu pe facebook.

Cei doi oficiali au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdoğan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne. La finalul întrevederii, liderul de la Ankara l-a felicitat cu ocazia zilei de naștere pe deputatul PDM Nae-Simion Pleșca și i-a oferit în dar un tort.

Autor: SV
14.09.2017 Actual
372
0

Comentarii 1

  • Realist:

    Cei mai important e ca Turcia va sustine la ONU scoaterea armatei ruse din Moldova. Asta mult face!

    14.09.2017 12:05