Sursa imagine: pdm.md

Liderul democraților s-a întâlnit cu Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei: „Estonia a fost un partener important al Republicii Moldova şi un model în materie de reforme şi funcţionare a statului”

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei, aflat în Moldova. Cei doi au discutat mai multe subiecte, printre care și securitatea în regiunea. Plahotniuc a menționat că Estonia a fost și rămâne a fi un partener important al Moldovei și un model privind buna funcționare a statului.
 
„Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu domnul Raul Toomas, Însărcinatul cu Afaceri al Estoniei la Chişinău. În cei 25 de ani de relaţii diplomatice, Estonia a fost un partener important al Republicii Moldova şi un model în materie de reforme şi funcţionare a statului.

Suntem încrezători că securitatea în regiune va rămâne o prioritate a Estoniei, iar un punct important al mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi reprezentat de consolidarea relaţiilor între UE şi ţările Parteneriatului Estic”, a scris președintele PDM, Vlad Plahotniuc pe pagina sa de facebook.
 
Întrevederea dată este una importantă pentru țara noastră, în contextul în care Estonia deține actualmente președinția Uniunii Europene, dar și faptul că Moldova întreprinde mai multe acțiuni în vederea apropierii de UE.
 

Autor: Ion Vasilos
13.09.2017 Actual
520
0

Comentarii 3

 • andrei:

  atît timp cît Estonia deține Președinția, pentru Moldova este necesar să intre în relații bune cu reprezentanții ei. Doar așa ne putem mișca spre integrarea europeană!

  13.09.2017 18:36
 • Realist:

  Estonia si acum e partener a Moldovei. Exportam folarea soarelui incolo, asa ca trebuie de mentinut relatii bune cu acest stat

  13.09.2017 19:40
 • Spencer:

  Estonia este un partener important pentru Republica Moldova cel puțin din faptul că avem un pericol din est comun - Rusia!

  13.09.2017 21:27