Sursa imagine: noi.md

Ultima oră! Eugen Sturza nominalizat repetat la funcția de ministru al Apărării! Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip

Guvernul l-a desemnat repetat pe vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Asta după ce șeful statului a respins astăzi candidatura majorității parlamentare.

”Astăzi voi înainta președintelui repetat candidatura aceleiași persoane. Dacă și de această dată președintele va refuza, înseamnă că încalcă Constituția țării. Avem o hotărâre a Curții Constituționale care foarte clar descrie această temă și îi spune că este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția.

Dacă o face, suntem pregătiți să facem următorii pași ca să scoatem blocajul din jurul Ministerului Apărării”, a spus premierul Pavel Filip. Comentând declarația șefului statului, care l-a propus pe Victor Gaiciuc în fruntea Ministerului Apărării, prim-ministrul a spus că Igor Dodon uită că Moldova este o țară parlamentară. ”Președintele și PSRM se crede partid de guvernare.

Altfel nu pot explica înaintarea acestei candidaturi din partea președintelui. A făcut declarații că este gata să demită și Guvernul. Înțeleg că se inspiră de la un model din altă țară, pe care o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioarele pe pământ. Republica Moldova este o țară parlamentară. N-are nicio atribuție să vină cu propuneri de miniștri, cabinet de miniștri”, a mai spus Pavel Filip.

Autor: SV
13.09.2017 Actual
564
0

Comentarii 3

 • Vasile:

  hahahah Dodon acum tre sa bea ceai s anu se deorgaiasca si sa inainteze candidatura majoritatii d eguvernare altfel risca cu fotoliu.

  13.09.2017 16:22
 • Teodor:

  De data aceasta Dodon este obligat sa accepte candidatura, deoarece in acest mod va incalca Constitutia, ceea ce inseamna ca risca sa fie demis.

  13.09.2017 16:52
 • Realist:

  Eu cred ca mai bine el decat Gaciuc, cel care l-a propus Dodon!

  13.09.2017 17:52