Sursa imagine: mediafax.ro

Juncker propune înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat miercuri că va propune statelor membre UE înfiinţarea unei agenţii paneuropene pentru securitate cibernetică, pe fondul sporirii atacurilor online la nivel global, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

"Atacurile cibernetice sunt uneori mai periculoase pentru stabilitatea democraţiilor şi a economiilor decât armele şi tancurile. Atacurile cibernetice nu cunosc graniţe şi nimeni nu este imun. De aceea, astăzi, Comisia propune noi instrumente, inclusiv o Agenţie europeană pentru securitate cibernetică, pentru a ne apăra împotriva acestor atacuri", a spus Juncker, în cadrul discursului anual de la Bruxelles despre starea Uniunii Europene.
 
Preşedintele Comisiei Europene a precizat că Europa s-a confruntat cu 4.000 de atacuri cibernetice de tip ransomware pe zi în 2016 şi că noua agenţie ar trebui să "apere" Blocul comunitar împotriva acestor atacuri.
 
Juncker nu a menţionat că UE are deja o agenţie care se ocupă de aceste probleme, Agenţia Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA), înfiinţată în 2004.
Autor: Mediafax
13.09.2017 Actual
441
0

Comentarii 0