Sursa imagine: captura FB

Dodon se ia de vectorul geopolitic

Şeful statului, Igor Dodon, ar putea iniţia un referendum consultativ cu privire la vectorul geopolitic extern al Republicii Moldova. El a anunţat despre aceasta astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, referindu-se la decizia conducerii Partidului Democrat (PDM) de a iniţia modificarea Constituţiei prin introducerea unei referinţe conform căreia orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.

Igor Dodon a criticat inițiativa PDM și a declarat că va bloca această inițiativă cu toate pârghiile posibile. „Noi vom bloca cu toate pârghiile această inițiativă. Vectorul geopolitic îl hotărăște poporul, nu un partid sau altul. Dacă PDM va insista pe această abordare unica mea soluție va fi, conform Constituției, să inițiez un referendum consultativ privind vectorul geopolitic extern și credeți-mă că lumea va vota nu pentru integrarea europeană”, a mai adăugat președintele țării.

Referindu-se la revotarea de către Parlament a celor 12 legi nepromulgate de șeful statului, Igor Dodon a declarat că acestea conțin o serie de incompatibilități cu Legea fundamentală a țării, iar implementarea unor prevederi ar avea un impact nefast în societate. 

Autor: trm.md
13.09.2017 Actual
439
0

Comentarii 0