Sursa imagine: radiochisinau.md

De această confuzie de la nivelul conducerii Chișinăului pot să profite forțele prorusești

E posibil ca de această confuzie de la nivelul conducerii orașului să profite forțele prorusești, atenționează comentatorul politic Vlad Țurcanu, comentând decizia CMC prin care a fost aprobată organizarea unui referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

„Ce ne interesează de acum înainte este soarta orașului Chișinău și mai ales pe mâinile cui va încăpea Capitala, chiar dacă potrivit legislației primarul are atribuții limitate și depinde într-o măsură covârșitoare de majoritatea din Consiliul municipal.

Am mai vorbit despre scenariul potrivit căruia Pavel Filip ar ținti această funcție, urmând să-i cedeze fotoliul de prim-ministru șefului său de partid Vladimir Plahotniuc. Mai vedem însă ce calcule au locuitorii municipiului Chișinău, care a fost dintotdeauna fieful electoral al partidelor proeuropene.

Dar rezultatul alegerilor anticipate ar putea depinde și de modul în care se vor poziționa liderii politici din suburbii, mulți dintre care sunt descoperiți și vulnerabili după intrararea în impas a PL. Vor încerca să-și găsească sprijin în alte partide, pentru a se menține în funcții. Poate interveni sensul acelei expresii care spune că nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește.

E posibil ca de această confuzie de la nivelul conducerii orașului să profite forțele prorusești, care au de luat o revanșă după înfrângerile pe linie pe care le-au suferit în ultimii 15 ani, ca să nu ne mai întoarcem la anii 90.”

Autor: Radio Chișinău
Sursa: radiochisinau.md
13.09.2017 Opinii
667
0

Comentarii 1

  • victor:

    Vor profita forțele promoldovenești, oamenii de rînd din ambele maluri ale Nistrului. Deja e lînced de sperietoarele necontenite rusofobe. Poate e timpul de schimbat placa, domnilor unioniști și proeuropeni de doi bani ?

    18.09.2017 09:34