Sursa imagine: oficial.md

OPINIE. Maia Sandu, la colțul mesei, înconjurată de oamenii lui Năstase – a făcut figurație

Andrei Năstase este tot mai invidios pe Maia Sandu și încearcă să o domine cu orice preț. Acest lucru este scos în evidență de jurnalistul Victor Nichituș.

Acesta a scris pe  blogul său că încercarea  de a o eclipsa pe Maia  Sandu a fost vizibilă și la conferința de ieri a opoziției, la care a fost anunțată reluarea protestelor antiguvernamentale. „Am observat că această conferința de presă a fost dominată de membrii partidului condus de Andrei Năstase.  În afară de Maia Sandu, nici un alt membru de vază al Partidului Acțiune și Solidaritate nu a fost prezent. Nici liberal democrații moldoveni, formațiune politică cu care, atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase au avut conexiuni politice, nu au fost invitați să participe. Conferința de presă a aparținut lui Năstase. Maia Sandu a făcut doar figurație”, scrie Nichituș. În opinia lui, motivul ar fi rivalitatea dintre cele două formațiuni.

„Regia conferinței de presă desfășurată pe 30 august demonstrează că Andrei Năstase se consideră superior președintelui PAS și că își dorește dispariția acestei formațiuni politice. Liderul Partidului Platforma DA  a anunțat deja că formațiunea pe care o conduce nu va face alianță electorală cu partidul condus de Maia Sandu: „Vom spune lucrurilor pe nume şi vom spune că ne pregătim pentru parlamentare, iar la parlamentare formațiunea pe care o conduc va merge la alegeri în mod separat”.  Aceasta nu este prima dată când liderii PPDA nu au comportament galant în adresa PAS și a liderei acesteia. În campania electorală pentru alegerile prezidențiale, în timpul unei discuții cu alți activiști ai Platformei DA, Slusari a numit-o pe Maia Sandu ”oaie”. Nici Andrei Năstase nu a fost mai galant cu Maia Sandu, tot în campania electorală liderul Platformei DA afirma că liderul PAS este femeie și nu poate deveni un lider politic  important.

Autor: Ion Vasilos
31.08.2017 Opinii
991
0

Comentarii 3

 • Dumitru:

  Aceștia se ingroapa unul pe altul dar s emai numesc opozitie?! Fiecare cu interese proprii, exact cum citeam opinia cuieva ieri pe facebook, maia in stilul lui Filat și Nastase in stilul lui Țopa. Totul e evident si totul e clar. Mai bine deja stabilitatea asigurata de PD decit noi crize politice generate de Maia si Nastase.

  31.08.2017 12:50
 • Vadim:

  Maia Sandu si Andrei Nastase nu vor fi in stare niciodata sa faca o alianta puternica!

  31.08.2017 12:52
 • Realist:

  Lasati-o in pace pe Maia. Nu mai are rost sa discuti despre un politician desumflat. Stiu deja toti de la cine primeste Maia bani. Legenda ei preacurata s-a spulberat

  31.08.2017 12:55