Sursa imagine: adrnord.md

Localitatea de baștină a lui Renato Usatîi va fi asigurată cu apă potabilă

Orașul Fălești, localitatea de baștină a primarului-fugar Renato Usatîi, va fi asigurată cu apă potabilă din râul Prut grație unui proiect ce a obținut finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) al Republicii Moldova. Astăzi, în incinta Consiliului raional Fălești, a avut loc ședința de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a unui sistem de apeduct ce va aduce apa bună de băut în casele a 18 mii de făleșteni.
 
 
Potrivit unui comunicat al ADR Nord, proiectul mai prevede și crearea condiţiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localităţi din raionul Făleşti şi 5 localități din raioanele Ungheni şi Glodeni.
 
Valoarea totală a proiectului se cifrează la aproximativ 35,4 milioane de lei, solicitați din FNDR. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 7 milioane de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. ADR Nord, instituția care implementează proiectul, a transmis că lucrările de construcție-montaj a sistemului de apeduct urmează a fi realizate în decurs de 12 luni, proiectul urmând a fi implementat integral în decurs de 36 de luni.
 
Autoritățile locale susțin că în multe localități din raionul Fălești, dar și în unele localități din raioanele Ungheni și Glodeni nu există sisteme eficiente de alimentare cu apă potabilă și servicii de canalizare. Majoritatea locuitorilor este nevoită să se alimenteaze cu apă din fântânile de mină, în mare marte poluată.
 
Potrivit sursei citate, lucrările de construire a apeductului Prut-Făleşti au demarat încă în anul 1984, însă nici până în prezent apa potabilă din râul Prut nu a ajuns în casele făleștenilor. Anii trecuți, ADR Nord a implementat în raionul Fălești două proiecte de dezvoltare regională ce țin de domeniul Aprovizionare cu apă și sanitație.
Autor: HotNews
29.08.2017 Actual
1151
0

Comentarii 2

  • Teodor:

    Cind Usatii e fugar, si localitatile apropiate acestuia incep sa se dezvolte.

    29.08.2017 16:23
  • Adevarul:

    Daca Usatii nu face nimic, macar cineva sa faca in locul lui!

    29.08.2017 17:36