Sursa imagine: ipn.md

OPINIE. Rusia asistă pe alte dimensiuni anumite forțe politice din Moldova

Spre deosebire de partenerii de dezvoltare din Uniunea Europeană, care acordă resurse financiare pentru dezvoltarea, inclusiv, a domeniilor sociale, Federația Rusă asistă pe alte dimensiuni anumite forțe politice din Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, citate de IPN.

„În statisticele oficiale, Federația Rusă și Turcia nu figurează drept donatori. Dar aceasta nu înseamnă că cel puțin Federația Rusă nu asistă pe alte dimensiuni financiar, politic și militar anumite forțe politice din Republica Moldova”, spune expertul în securitate, Rosian Vasiloi.
 
Expertul presupune că Rusia acordă asistență și susține separatismul în Moldova, anumite forțe politice, în special Partidul Socialiștilor și pretinsele autorități din regiunea transnistreană. În opinia expertului, există anumite fundații care organizează seminare, întâlniri, mese rotunde prin care se „proslăvește” lumea rusă, se promovează ideile Uniunii Euroasiatice.
 
Referitor la declarațiile președintelui Igor Dodon despre faptul că cei mai apropiați prieteni ai Republicii Moldova sunt Federația Rusă și Turcia, expertul spune că președintele trebuie să-și justifice asistența financiară pe care o eventual o primește de la ruși pentru a denigra partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.
Autor: IPN
23.08.2017 Opinii
941
0

Comentarii 0