Sursa imagine: europalibera.org

Pirkka Tapiola şi-a încheiat activitatea în Moldova

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, şi-a încheiat activitatea în calitate de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova. Oficialul a avut astăzi o ultimă întrevedere cu Ministrul de Externe, Andrei Galbur, care i-a mulţumit pentru sprijinul acordat ţării noastre de către Uniunea Europeană în procesul de integrare europeană, precum şi cel de transformare democratică, economică şi socială.

La rândul său, oficialul european şi-a exprimat speranţa că relațiile de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană vor continua să se aprofundeze.
 
Pirkka Tapiola a avut o întrevedere şi cu preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe o reţea de socializare, democratul susţine că în cadrul întrevederii i-a mulțumit ambasadorului pentru ajutorul oferit ţării noastre. 
 
Interesele Uniunii Europene în Republica Moldova vor fi reprezentate de diplomatul slovac Peter Michalko, care își încheie misiunea în Grecia. Pirkka Tapiola își va continua activitatea diplomatică în calitate de ambasador în  Thailanda, potrivit unei decizii luate de  Federica Mogherini, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate. 
 
Pirkka Tapiola a exercitat funcția de ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova din noiembrie 2013, succedându-l pe diplomatul Dirk Schuebel.
Autor: trm.md
11.08.2017 Actual
804
0

Comentarii 0