Sursa imagine: jurnal.md

Opinie: Andrei Năstase atacă România pentru ajutorul acordat țării noastre

Lipsa de tact a liderului Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, atinge noi limite.

De data aceasta, politicianul a lansat atacuri nefondate în adresa Guvernului și Prim-ministrului României pentru ajutorul acordat țării noastre. Pe lângă faptul că acesta califică Executivul român drept o „uriașă dezamăgire”, dar îl acuză că și-ar fi schimbat politica în privința Moldovei și vrea „să o împingă în brațele Rusiei”. Despre aceasta scrie bloggerul Eugen Luchianiuc pe pagina sa, cu referire la un comunicat emis de serviciul de presă al PPDA.

În comunicat, Năstase acuză România de rea voință, calificând vizita premierului Tudose drept ”gest diplomatic inexplicabil”. Acesta mai scrie că fie decidenții de la București ” sunt prizonierii lui Plahontiuc”, fie și-au schimbat politica față de țara noastră și au decis ” să o împingă în brațele Rusiei”. Luchianiuc îi amintește lui Năstase că șeful Executivului României a venit la Chișinău inclusiv pentru a transmite 96 de autobuze școlare țării noastre și îi amintește liderului DA că nici măcar nu a mulțumit statului român pentru acest sprijin destinat copiilor. ”Nouăzeci și șase de microbuze din partea României către copiii Republicii Moldova. Nu către Plahotniuc, așa cum insinuează ei despre ajutorul european, dar pentru copii.

Putea zice măcar un cuvânt de ”Mulțumesc” celor din România (așa cum a făcut-o, de exemplu, fostul său camarad de luptă, Dodon, la Sadova)”, notează Eugen Luchianiuc. De asemenea, bloggerul atrage atenția asupra ipocriziei lui Andrei Năstase, care invocă în comunicat subiectul „Centenarului Marei Uniri”. Luchianiuc îi aduce aminte politicianului cum acesta a alungat unioniștii din PMAN la protestele din 2015. ”De când, mă rog, Andrei Năstase s-a făcut așa mare unionist? Oare când a alungat unioniștii în 2015 din piață cum era? Sau când mai recent îi tot alunga?”, întreabă Luchianiuc. Amintim că la protestul organizat săptămâna trecută de câteva sute de susținători ai opoziției, unioniștilor le-a fost refuzat dreptul la manifestare. Aceștia au fost alungați din fața Parlamentului de către susținătorii lui Năstase.

Autor: timpul.md
25.07.2017 Opinii
1035
0

Comentarii 0