Sursa imagine: politics.md

Maia Sandu nu exclude participarea la alegerile parlamentare, în baza votului mixt

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, nu exclude că va participa la alegerile parlamentare, organizate în baza votului mixt, în 2018. Ea a lăsat să se înțeleagă faptul că dacă legea, care acum este în proces de îmbunătățire conform recomandărilor Comisiei de la Veneția, ”nu va fi una proastă”, acest lucru este posibil, anunță postul BTV din Bălți.

”Să vedem ce o se întâmple”, a spus politicianul.

BTV mai precizează că Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă și faptul că legea care prevede trecerea la sistemul mixt de vot ar putea fi modificată în așa mod, încât să fie acceptabilă pentru formațiunea pe care o conduce.

Amintim că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat anterior că legea care prevede trecerea la sistemul electoral mixt va fi votată în lectură finală până la finalul actualei sesiuni legislative. Documentul este acum în proces de definitivare și a fost supus unui amplu proces de dezbateri, fiind cel mai discutat proiect politic de la proclamarea independenței țării. Mai mulți lideri politici, printre care și Maia Sandu, au boicotat aceste dezbateri, chiar dacă au fost invitați la discuții.

Autor: SV
17.07.2017 Actual
917
0

Comentarii 2

  • Teodor:

    Daca se voteaza mixtul, in parlament vor ajunge doar cei care sunt cuniscuti de popor, deci din PAS, numai Maia ajunge in Parlament.

    17.07.2017 17:22
  • Realist:

    Si ce folos ca o sa participe? Ce debil o sa-si dea votul pentru PLDM-ista asta?

    17.07.2017 17:49