Sursa imagine: epa.eu

Ceremonie oficială dedicată lui Helmut Kohl, pregătită de Comisia Europeană

Pregătiri sunt în desfășurare pentru organizarea unei ceremonii oficiale europene în memoria lui Helmut Kohl, fostul cancelar german care și-a adus o contribuție majoră la proiectul european și a decedat vineri la vârsta de 87 de ani, a declarat duminică agenției France Presse o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Președintele executivului european, Jean-Claude Juncker, care vineri a dispus instituțiilor comunitare să coboare drapelele în bernă, a propus organizarea unei mari ceremonii europene pentru a-i aduce un omagiu fostului cancelar german, ceea ce ar fi o premieră. 'Fără Helmut Kohl, (moneda) euro nu ar fi existat', a subliniat președintele Comisiei Europene într-unul din mesajele sale.
 
'Pregătirile sunt în desfășurare. Suntem în contact cu autoritățile germane și cu familia' lui Helmut Kohl pentru a organiza această ceremonie, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, ea adăugând însă că deocamdată nu a fost stabilită o dată.
 
Printre variantele vehiculate este menționată posibilitatea desfășurării acestei ceremonii la sediul Parlamentului European din Strasbourg.
 
Considerat părintele reunificării germane și unul din artizanii construcției europene, Helmut Kohl deține și recordul longevității în fruntea executivului de la Berlin, pe care l-a condus între anii 1982 și 1998.
Autor: Agerpres
19.06.2017 Actual
611
0

Comentarii 0