Sursa imagine: livenews.md

Petru Bogatu: Ion Sturza, sub teroarea drobului de sare

Într-o postare pe FB, Ion Sturza, sufocat cumplit, pesemne, de sindromul drobului de sare, condamnă expuzarea diplomaților ruși. Potrivit lui, oficialitățile de la Chișinău, dovedind un curaj nebun, l-ar fi umilit pe Putin și, astfel, ar fi atras furia președintelui rus asupra poporului nevinovat al Republicii Moldova, scrie comentatorul politic Petru Bogatu într-o însemnare pe Facebook.

Deși speriat tare, Sturza nu pierde, totuși, capacitatea de a genera idei. El propune să nu-i mai sprijinim pe ucraineni în conflictul lor cu Rusia, întrucât războiul lor nu este al nostru.
 
Ciudat discurs al fostului prim-ministru. Parcă ar fi desprins din poveștile lui Ion Creangă. L-aș numi defetist dacă dl Sturza, încălecat pe o căpșună, ne-ar fi spus o minciună. Numai că ex-premierul este indecent de serios și bocește pe bune.
 
Ca să opresc rostogolirea amenințătoare a drobului de sare, țin să-i aduc aminte dlui Sturza că vinerea trecută, cu trei trei zile înainte ca cei cinci diplomați de la ambasada Moscovei la Chișinău să fie delcarați persona non grata, Estonia a expulzat și ea doi consuli ruși. În total, Țările Baltice și Georgia în două decenii și ceva au reținut și obligat să părărăsească teritoriul țării peste 50 de diplomați ruși.
 
Talinul, Riga, Vilniusul, și Tbilisi nu ezită să le dea papucii agenților ruși sub acoperire diplomatică. Nu se sfiesc să elimine din țară spionii rușii demascați nici celelalte state din fostul bloc sovietic. Acum toate aceste țări sunt mai puțin vulnerabilie decât noi în fața Kremlinului tocmai pentru că nu împărtășesc filosofia sclavilor de doi bani: „capul plecat sabia nu-l taie”.
Autor: Petru Bogatu
Sursa: fb.com/pbogatu
01.06.2017 Opinii
2196
0

Comentarii 0