Sursa imagine: adrnord.md

Bătut în cuie! Școala de box din Grimăncăuți va fi eficientizată energetic

Școala de box din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, va fi eficientizată energetic. În acest sens, contractul de finanțare în cadrul unui proiect de dezvoltare regională a fost semnat vineri, 26 mai, în incinta renumitei instituții sportive de talie republicană.

Pe document și-au pus semnăturile directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și președintele Consiliului raional Briceni, Mihail Gnatiuc.
 
 
Ceremonia de semnare a contractului de finanțare a avut loc în cadrul unui campionat de box organizat în incinta școlii de box.
 
Potrivit unui comunicat al ADR Nord, prin realizarea repsectivului proiect se urmărește crearea condiţiilor optime pentru tinerii sportivi în cadrul școlii de box Grimăncăuți, utilizând tehnologii energo-eficiente. Potrivit sursei citate, proiectul va contribui la reducerea consumului de energie termică a instituției, prin renovare şi termoizolare. Totodată, prin instalarea sistemelor electrice, de iluminare, încălzire şi ventilare moderne vor fi reduse cheltuielile operaţionale pentru întreținerea clădirii.
 
Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 6.191.550 de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) a aprobat alocarea a 3.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 12 luni.
 
Autor: HotNews
Sursa: adrnord.md
27.05.2017 Actual
1377
0

Comentarii 0