Sursa imagine: ipn.md

Europarlamentar despre situația din R. Moldova: “Vedem un progres în comparație cu momentul în care guvernul Filip și-a început mandatul”


Europarlamentarul Andi Cristea a declarat luni, după cea dea 4-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, că autoritățile de la Chișinău au înregistrat progrese în comparație cu momentul în care guvernul Filip își începuse mandatul.

“Privind situația de anii precedenți vedem un progres, este o notă pozitivă, dacă comparăm situația din 2017 cu momentul în care actualul guvern a intrat și a început mandatul”, a declarat Andi Cristea, care este și copreședintele comitetului parlamentar.

El a mai spus că în cadrul reuniunii de astăzi  s-a mai discutat despre cooperarea economică și comerțul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, lupta împotriva corupției, reforma sistemului judiciar. “Am auzit lucruri îmbucurătoare despre situația din sistemul bancar”, a subliniat europarlamentarul.

Referindu-se la schimbarea sistemului electoral, Andi Cristea a spus că a fost o dezbatere foarte vie, însă UE nu are rolul de a arbitra, de a lua partea uneia dintre părți în această dezbatere cu privire la reforma sistemului electoral. “Este o decizie suverană a autorităților din Republica Moldova”, a precizat Andi Cristea.

Autor: SV
22.05.2017 Opinii
1776
0

Comentarii 2

  • Iura:

    Hai ca vom vedea ce va iesi pina la urma. Daca si acesta fura vreun miliard precum a furat Filat, atunci nustiu daca europenii vor mai avea incredere in noi.

    22.05.2017 19:31
  • Pavel:

    Se poate și mai bine, da, s-au miscat bine ăștia de la guvernare, da trebuie și oamenii să simte aceste rezultate, normal că nu vor apărea peste noapte, da lumea mult nu va aștepta si răbda

    22.05.2017 20:41