Sursa imagine: ipn.md

La Chișinău se scumpește apa

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat vineri, 19 mai, majorarea tarifelor la apă în municipiul Chișinău, transmite IPN.

Consumatorii casnici vor plăti pentru un metru cub de apă 10,69 lei, în comparație cu 9,19 lei în prezent. Pentru agenții economici, noul tarif va constitui 24,46 lei, în comparație cu 22,96 lei în prezent.
 
Cererea  furnizorului a fost acceptată parțial. „Apă-Canal Chișinău” solicita majorarea tarifului până la 11,75 lei pentru consumatorii casnici și 25,52 lei pentru agenții economici.
 
Veronica Herța, directorul ACC, a declarat că aceste majorări sunt necesare și pentru a putea implementa proiectul finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Devoltare și Banca Europeană pentru Investiții, care se ridică la aproape 62 de milioane de euro. Cea mai mare parte din acești bani, în proproţie de circa 26 de milioane de euro, va fi îndreptată pentru modernizarea stației de epurare, dar și pentru reparația rețelelor de apă și canalizare. La fel, urmează să fie reabilitate 200 de kilometri de rețele de apă, peste 3000 de branșamente ale blocurilor de locuit și circa șapte kilometri de colectoare de canalizare.
 
În aceeași ședință, ANRE s-a pronunțat și asupra solicitării înaintate de către ÎM „Apă-Canal” din Ungheni. Consumatorii casnici din Ungheni vor achita pentru un metru cub de apă 20,47 lei, în comparație cu 19,95 lei în prezent. Iar Agenții economici vor achita 38, 47 lei, în comparație cu 33,32 lei în prezent.
 
Hotărârile intră în vigoare la data publicării.
Autor: IPN
19.05.2017 Actual
770
0

Comentarii 0