Sursa imagine: infotag.md

Medici suspectați de complicitate în comercializarea drogurilor

Oamenii legii au reţinut doi medici narcologi, unul la Chişinău şi altul în nordul republicii, suspectaţi de complicitate în comercializarea drogurilor.

Medicii eliberau reţete capului unei grupări criminale, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate. După care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau medicamentele respective din farmacii, pentru ca ulterior să le comercializeze consumatorilor de droguri.
 
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate droguri: aproximativ jumătate de litru de metadonă, 400 grame de haşiş, 40 grame de amfetamină, 73 pastile „Subutex” şi alte peste 100 pastile cu efect psihotrop, precum şi o armă deţinută ilegal şi muniţii.
 
Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70 mii lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.
 
În total au fost reţinute cinci persoane. Bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.
Autor: Infotag
19.05.2017 Actual
705
0

Comentarii 0