Sursa imagine: ipn.md

A crescut ponderea exporturilor pe piaţa europeană

Din 2014 până în 2017, ponderea exporturilor pe piaţa europeană a crescut cu circa 30 la sută, în mare parte graţie faptului că producătorii agricoli din Republica Moldova îşi modernizează afacerile. Este doar una dintre concluziile ce le-au făcut înalţii consilieri UE, în cadrul unei discuţii publice organizată în Orăşelul European.
 
Astfel, oficialii au făcut o retrospectivă a rezultatelor obţinute în urma implementării Acordului de Asociere cu UE.
 
„Acordul de Asociere deschide noi oportunităţi pentru producătorii moldoveni. Pe de altă parte, cea mai largă piaţă din lume pune şi cele mai înalte cerinţe”, a declarat Snezhana Blagoeva, înalt consilier UE.
 
„UE sprijină Moldova de mult timp şi vom continua să fim aici. Prezenţa noastră nu înseamnă doar bani, dar şi cooptarea experţilor cu idei care ar putea schimba lucrurile în mai bine”, a spus Aneil Singh, şef Secţie Cooperare, Delegaţia UE în Republica Moldova.
 
Amintim că o echipă de 22 de experţi acordă zilnic suport Guvernului Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme UE-Moldova.
Autor: trm.md
19.05.2017 Actual
600
0

Comentarii 4

 • andrei:

  Totuși Guvernul Filip nu pierde timpul în zadar! zi de zi cresc exporturile către UE, fapt de care trebuie să fim mîndri!

  19.05.2017 12:15
 • Oleg:

  Dodon a spus ca numai rusii ne primesc marfa, Сказочный дебил)))

  19.05.2017 12:39
 • Buga:

  Guvernul a obținut u mai mare succes și asta se datorează și embargourile puse de ruși iar astfel Moldova se întreaptă tot maimult pe piața din UE și pride concurență!

  19.05.2017 13:02
 • Daniel:

  nu cred că lucrurile pot să stea rău atunci cînd un Guvern este condus de profesioniști și pentru ei prioritar este anume cursul european, cum a zis și Filip - unul vital de important pentru Republica Moldova

  19.05.2017 13:23