Sursa imagine: adrnord.md

Contract de finanțare: apă potabilă din Prut pentru Fălești și condiții de conectare la apeduct pentru încă 74 de localități

Făleștenii au motive de bucurie. Joi, 11 mai, a fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”. Semnăturile pe document și le-au pus directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și președintele Consiliului raional Fălești, Iraida Bînzari.
 
Potrivit unui comunicat al ADR Nord, prin realizarea acestui proiect de dezvoltare regională se urmărește crearea soluțiilor locale și regionale pe termen mediu și lung pentru asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a circa 18 mii de locuitori din orașul Fălești, contribuindu-se astfel la dezvoltarea economică, protecția mediului și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. În perspectivă, proiectul prevede crearea condiţiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localităţi din raionul Făleşti şi 5 localități din raioanele Ungheni şi Glodeni.
 
În cadrul proiectului va fi construită porțiunea de apeduct Taxobeni-Fălești, cu o lungime de 18,8 km, parte a apeductului Prut-Fălești. De asemenea, populația din regiune va fi informată despre utilizarea durabilă a apei, avându-se în vedere aspecte sociale, economice şi de mediu.
 
Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 57.573.080 de lei, din care 40.000.000 de lei sunt solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 12 luni. Proiectul va fi implementat integral în decurs de 36 de luni.
Autor: HotNews
Sursa: comunicate.md
12.05.2017 Actual
1504
0

Comentarii 0