Sursa imagine: adrnord.md

Contract de finanțare: 28 de localități din Sângerei și Telenești vor avea acces la apă de calitate

A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Apeduct Bălți-Sângerei, etapa III, și stația de tratare”. Documentul a fost semnat marți, 2 mai, de către directorul ADR Nord, Ion Bodrug, și președintele Consiliului raional Sângerei, Vasili Marandiuc.
 
Potrivit unui comunicat al ADR Nord, prin implementarea acestui proiect se dorește crearea accesului la apă potabilă de calitate pentru aproape 40 de mii de locuitori din raionul Sângerei, creându-se totodată o similară oportunitate și pentru 10 localități din raionul vecin, Teleneşti, care intră în componența Regiunii de Dezvoltare Centru.
 
În cadrul proiectului vor fi construiți 13.244 m de apeduct magistral ce va lega orașele Bălţi de Sângerei şi un branşament de 4.891 m spre satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei. Totodată, vor fi construite o staţie de pompare, trei castele de apă, și o staţie de tratare a apei.
 
 
Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că accesul la sursele sigure de apă potabilă este una dintre cele mai importante priorități în domeniul infrastructurii la nivel național, întrucât apa potabilă înseamnă sănătatea cetățenilor.
 
Conform cererii de finanțare, valoarea totală a proiectului este de 39.387.000 de lei. Recent, Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 6.500.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Lucrările în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 24 de luni.
 
ADR Nord precizează că proiectul „Apeduct Bălți-Sângerei, etapa III, și stația de tratare” este o continuare a unui proiect similar realizat în anul 2013. Este vorba de proiectul „Finalizarea construcției apeductului magistral Bălți-Sângerei cu ramificații comunitare”.
Autor: HotNews
Sursa: comunicate.md
03.05.2017 Actual
1456
0

Comentarii 0