Sursa imagine: moldova.org

Premierul a cerut ca reconectarea la curentul electric să fie una din principalele priorități

Încă aproape 550 de localități mai erau fără energie electrică la ora 17.00, iar premierul Pavel Filip a cerut ca reconectarea la curentul electric să fie una din principalele priorități imediate. Autoritățile susțin că au toate resursele necesare și au mobilizat toate forțele, dar că cel puțin în unele localități acest proces va dura din cauze obiective.

La ora 17.00 încă 549 de localități mai erau fără curent electric, dar procesul de reconectare era în derulare. Între orele 12.00 și 17.00 au fost reconectate peste 150 de localități, a menționat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Cea mai gravă situație este înregistrată în Nordul și Sudul țării. 12 linii de tensiune înaltă ale Moldelectrica au fost deconectate, fiind deteriorați piloni de dimensiuni mari. Octavian Calmâc a precizat că deja au fost purtate discuții cu Agenția Rezervelor Materiale, iar sâmbătă dimineața pilonii vor fi transportați.

Lucrările de reconectare sunt în toi, pentru a asigura reconectarea cât mai grabnică a cetățenilor, a dat asigurări vicepremierul. „Avem peste 140 de echipe de intervenție. Majortitatea sunt pe zona de deservire RED Union-Fenosa.  Așteptările noastre, având în vedere ritmul reconectărilor, pe parcursul zilei de mâne majoritatea localităților vor fi reconectate”, a declarat Octavian Calmâc.

„Nu ducem lipsă de oameni sau echipamente, doar este vorba de factorul obiectiv de reconectare a acestor linii”, a adăugat Octavian Calmâc.
Reprezentantul Union Fenosa a menționat că angajații întreprinderii activează în regim de situație excepțională și maximă gravitate. Aceștia vor lucra în următoarele trei zile în acest regim. „Vor fi la serviciu până când alimentăm ultimul consumator”, a declarat acesta.

Intemperiile au afectat și alimentarea cu gaz. La ora 17.00 mai rămâneau neconectate circa 98 de gospodării, dintre care 71 în municipiul Chișinău, 11 în raionul Cahul și 5 în UTA Găgăuzia.   Lucrările de înlăturare a defecțiunilor cauzate de căderea arborilor continuă, astfel încât toți consumatorii să fie reconectați la rețeaua de distribuție a gazelor naturale în cel mai scurt timp, potrivit Moldovagaz.

Totodată, serviciile de mentenanță și intervenție ale întreprinderilor subordonate SA”Moldovagaz” vor continua să activeze în regim special, pentru a interveni operativ în caz de noi avarii, ținând cont de menținerea pentru următoare ore a avertizării privind condițiile meteorologice nefavorabile.
Angajații Moldovagaz au intervenit în zeci de locații doar în Chișinău, încă din primele ore ale dimineții și au efectuat toate lucrările necesare pentru a asigura consumatorii în cel mai scurt timp posibil, în pofida condițiilor climaterice nefavorabile.
 

Autor: moldova.org
21.04.2017 Actual
727
0

Comentarii 0