Sursa imagine: dse.md

Ninsorile abundente ar putea fi urmate de inundaţii

Ninsorile abundente din ultimele zile ar putea fi urmate de inundaţii. În cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale, convocată în dimineaţa zilei de vineri, 21 aprilie, prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Mediului împreună cu autorităţile publice locale, să monitorizeze nivelul apelor din râuri şi bazinele acvatice şi să ia măsurile care se impun pentru a preveni eventualele ieşiri din albii ale apelor.
 
În contextul situaţiei excepţionale declarate în urma ninsorilor abundente, premierul a cerut ca activitatea Celulei de criză creată de autorităţi să continue în următoarele zile, se menționează într-un comunicat al Guvernului.
 
Prim-ministrul a îndemnat populaţia să se abţină de la deplasări cu ocazia Paștelui Blajinilor, având în vedere faptul că meteorologii anunță în continuare vreme rea. Totodată, Pavel Filip a dispus ca școlile, grădinițele și spitalele să fie conectate la căldură, precum şi să fie întreprinse măsurile pentru reconectarea localităților la energie electrică.
 
Pavel Filip a mai declarat că trebuie întreprinse măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli. „Avem nevoie de o evaluare cât mai precisă a pagubelor, ceea ce înseamnă o bună organizare în plan local pentru stabilirea daunelor. În baza acestor evaluări vom putea lua și măsurile prin care să compensăm o parte din pierderile suferite de producătorii agricoli”, a spus Pavel Filip.
 
Autoritățile și instituțiile responsabile de gestionarea situației îndeamnă oamenii să rămână în case pe parcursul zilei de azi, întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare.
Autor: trm.md
21.04.2017 Actual
850
0

Comentarii 0