Sursa imagine: epa.eu

Șefa FMI: Victoria lui Le Pen ar crea „o dezordine majoră”

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a declarat joi că victoria lui Marine Le Pen în alegerile prezidențiale din Franța ar crea "o dezordine majoră", ce ar conduce la o "dislocare" a Uniunii Europene, informează AFP.
 
"Acest lucru ar conduce cu siguranță la o dezordine majoră și la un risc de dislocare", a declarat Christine Lagarde, întrebată de postul american CNBC despre la riscurile unei crize economice dacă șefa partidului de extremă-dreaptă Frontul Național ar câștiga alegerile și ar decide să scoată Franța din zona euro.
 
Proiectul european "a protejat de ororile războiului" și "trebuie să îl avem în minte", a reamintit Lagarde, în marja reuniunilor de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale.
 
După victoria lui Donald Trump în Statele Unite în noiembrie pe baza unor promisiuni protecționiste și a votului în Marea Britanie în favoarea ieșirii din UE (Brexit), participanții la reuniunea FMI sunt preocupați de popularitatea lui Marine Le Pen în sondaje, cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale.
Autor: Agerpres
21.04.2017 Actual
684
0

Comentarii 0