Sursa imagine: luchianiuc.com

Blogger despre presa „verde” care ridică în slăvi jurnaliști cu legături în serviciile secrete ruse

Jurnalistul Kirill Kulikov care zilele trecute a fost ridicat în slăvi de unele surse media pentru declarațiile sale despre liderul PDM, Vlad Plahotniuc, s-a adeverit a fi un lobbyist rus cu legături adânci în serviciile secrete din Rusia. Despre aceasta scrie bloggerul Eugen Luchianiuc pe pagina sa. El mai menționează că știrile apărute despre Kulikovo în „presa verde” denotă astfel calitatea acesteia, or jurnaliștii nici nu s-au obosit să-i studieze biografia, menționând doar că a fost șeful biroului „Interpol” din Ucraina.
 
„Eroul zilei de ieri în așa-numita ”presă” de pe Bâc a fost Kirill Kulikov. El a vorbit despre Moldova și despre contractul energetic cu Ucraina. ”Presa” căzută din stejar și care merge la pas cu neDA-ul neoroșchist l-a ridicat în slăvi. Unica funcție pomenită de presă a fost cea de șef al biroului ”Interpol” din Ucraina. ”Presa” din Moldova, și ”consilierii” iubesc tema interpolului”, scrie Luchianiuc.
 
Bloggerul citează și un interviu al lui Kirill Kulikov în care sunt prezentate mai multe detalii din biografia acestuia, care denotă legăturile cu servciile de securitate ruse.
 
„1. În 1993 a absolvit școala militară din rusia cu specialitatea jurnalism internațional. De acolo nu prea iese oameni care nu-s înrolați în forțele rusești de securitate.
2. Este foarte bun prieten cu rogozin și alți politicieni din rusia
3. A fost și este în grupurile de cooperare ucraineano-rusă și ucraineano-iraniană.
4. El a fost cel care a lobbat în Rada ucraineană intrarea intereselor rusești pe piața energetică din Ucraina. Grupul VS-Energy deține circa o pătrime din piața de energie electrică din țara vecină Republicii Moldova.
5. El a fost numit șef la Interpol-ul local doar din cauza că era prieten bun cu Luțenco și nu pentru că ar fi lucrat vreodată în poliție sau organe de forță
6. A comandat atacuri raider”, mai scrie Luchianiuc.

Autor: SV
19.04.2017 Opinii
1240
0

Comentarii 2

  • miroslav:

    presa verde si pe Platon il victimizeaza, si pe Usatii... iata asa-s pro-europenii de alta data... au fost ei oare pro europeni vreodata?

    19.04.2017 12:03
  • Eugen:

    Miroslav, daca Kuliakov a avut de afacere cu rada ucraindeana, sunt sigur ca trebuie sa aiba stransa legatura cu Platon si Usatii.

    19.04.2017 12:21