Sursa imagine: balacci.wordpress.com

Balacci: „Rușii se supără când le zici că sunt minoritate națională”

„Rușii se supără când le zici că sunt minoritate națională și că trebuie să învețe limba română, unica limbă de stat a acestei țări. Ei zic că s-au născut aici, că Moldova e țara lor și că au dreptul să nu învețe limba de stat”, scrie bloggerul Veaceslav Balacci pe Facebook.

„Caut prin satele moldovenești, care sunt talpa și originea acestei țări, o familie de ruși, ca să-i studiez arborele genealogic și să văd cât de adânc este implantat în istoria Moldovei. Cât n-o fi de straniu, dar nu reușesc! Rușii «moldoveni» locuiesc toți prin orașe și sunt descendenți din ofițeri sovietici sau alte categorii de imigranți aduși planificat odată cu armata sovietică în orașele din Basarabia pe timpul URSS și se trag cel mai aproape de prin părțile Rostovului, dacă nu chiar de după Ural!”, susține bloggerul.
 
„Aș mai înțelege așa pretenții de la ucraineni, găgăuzi sau evrei, mult mai vechi în Moldova, care însă tocmai că nu formulează așa pretenții și vorbesc foarte rar în public în limbile lor materne. Pretențiile însă vin de la ruși, veniți în a doua sau a treia generație din Rusia! Di și așa???”, mai scrie Veaceslav Balacci.
 
Autor: Veaceslav Balacci
Sursa: fb.com/balacciv
31.03.2017 Opinii
4500
0

Comentarii 2

  • Ion:

    Balacci..tu esti singur o minoritate sexuala.

    31.03.2017 15:57
  • io dixit:

    domnule balacci, mi se pare o grozavie ceea ce doresti dumneata, cum adica sa invete limba tarii in care locuiesc si a carei cetateni sint?

    31.03.2017 22:14