Sursa imagine: dodon.md

Comunistul Dodon bate alarma! Artiştii moldoveni nu sunt patrioţi

Să umplem vidul patriotic”, ne îndeamnă justiţiar deputatul comunist Igor Dodon, care, după aproape un deceniu în care a pus umărul la guvernarea acestui stat, a ajuns să constate că „în spaţiul nostru autohton, în cultură, în estradă, în arta cinematografică, în literatură (...) lipseşte creaţia patriotică”.

Monumentala invidie a lui Dodon pentru popoarele care (îşi) cultivă, pe cont propriu şi în mod firesc, patriotismul pare să crape invers proporţional în raport cu gândul său că îşi doreşte o aşa cultură patriotică şi în Republica Moldova. Mai mult, bloggerul comunist ne asigură că nu încearcă să învinuiască pe nimeni de faptul că moldovenii, în realitate, nu-şi iubesc Patria. Şi bine face, căci tovarăşul blogger ştie foarte bine ce ştie – doar a făcut şi dânsul tot posibilul ca în cei opt ani grei de guvernare comunistă mulţi, foarte mulţi moldoveni să-şi părăsească Patria, nemaiiubind-o.
 
Se pare că incontestabilul patriot moldovean Dodon, specialist în economie, care consideră că „misiunea cultivării spiritului patriotic revine şi politicienilor”, îşi propune să rămână în istoria Moldovei drept un deschizător de drumuri în acest sens. Prin asta înţeleg eu pateticul său gest de a-şi lansa pe blogul personal o nouă rubrică, intitulată demonstrativ „Creaţie Patriotică”.
 
Moldova, moldoveni, moldovenesc – aceste cuvinte au devenit atât de rare în rostirile şi simbolurile artistice. Aceste cuvinte atât de mult lipsesc spiritului nostru colectiv. Am rămas cu zestrea seculară a folclorului, cu o moştenire selectivă a cântărilor şi pieselor din Moldova Sovietică şi cu câteva crâmpeie, mai mult decât puţine, create în ultimele două decenii. Am rămas practic îmbrăcaţi doar în straiele folclorului tipic, tradiţional, în lipsa unor unor veşminte noi, moderne”, conchide, cu mare îngrijorare şi nudăf în suflet, deputatul comunist Igor Dodon.

P.S. De când cu Internetul, l-am descoperit fără întârziere pe adevăratul Igor Dodon. Constat că e la fel de prolific cum a fost odată şi Vladimir Ilici Lenin, care tot a început-o cu peniţa. Tânărul comunist Dodon scrie la computer şi are planuri mari. Să-i urăm dar succes în lupta cu morile de vânt.


Vezi şi...

Autor: Roman Ardeleanu
Sursa: hotnews.md
06.08.2010 Istorii din MD
5313
0

Comentarii 7

 • Darienko Tudor:

  uitaţi-vă, oameni buni, ce porcărie publică comuistu Dodon
  el aşa vrea să contribuie la cultivarea patriotismului la moldoveni???!!! :))) prost.

  MOLDOVA

  de Grigore Iordan

  O Moldovă am pe lume,
  Pe ea-n inimă o port,
  Eu n-o schimb pe nici un nume,
  Nici pe-o limbă, nici pe-un port.
  Cine are dor s-o vîndă,
  Cine vrea cumpărători,
  Să nu stea viclean de pîndă,
  Drept la ei s-o şteargă-n zori.
  Eu Moldova mea frumoasă,
  Ca pe mama o iubesc,
  În voroava ei aleasă
  Cît oi fi, am să vorbesc.
  Nu umblati cu vicleşuguri,
  Învăţaţi, poeţi, slujbaşi,
  Ţara, mama şi pămîntul
  Schimbă numai oameni laşi.
  Eu Moldova mea iubită,
  Limba, care o vorbesc,
  Le am drept icoană sfîntă
  Pe pămîntul strămoşesc.
  Cîtă viaţă este-n mine,
  Cît mi-e dat să mai trăiesc,
  Eu, Moldovă, ţin la tine,
  La popor moldovenesc.

  06.08.2010 19:59
 • Vasile Sulă:

  să fac eu ceva pe patriotismul tovarăşului dodon. hai, gata, mă scăp, fug la toaletă.

  06.08.2010 20:06
 • Vasiliţa Roşca:

  de rîsul cîinilor am ajuns, fraţi basarabeni! am ajuns să o vedem şi pe asta - cum o coadă de cîine comunistă o face pe prostul şi ne învaţă patriotism. ruşine!

  06.08.2010 20:09
 • Darienko Tudor:

  @moldo vito, lichea comunistp ce eşti, la Costiujeni cu tine, omule! ia-l de mână şi pe dodon, liedrul tău spiritual.

  06.08.2010 20:19
 • Darienko Tudor:

  e clar cu tine, nu degeaba eşti un moldo bou autodeclarat. buni părtaşi are comuistu dondon :)) vai de capul vostru, potloagelor!

  06.08.2010 20:44
 • valens _:

  Am ras cu pofta la brusca convertire a comunistului la crestinism precum si nationalismul sovietic ce se revarsa din haznaua de kkreatie a Tovarasiei Sale.
  Cat de mmaldavani ca Moldo Boul care vad doar rosu in fata ochilor nu trebuie de insistat, dupa un timp, nebagati in seama or sa dispara...

  07.08.2010 02:17
 • Darienko Tudor:

  boilor! rageţi mai departe, că buhăiţi bine.
  http://www.jurnaltv.md/ro/news/-sa-umplem-vidul-patriotic-133966/

  09.08.2010 01:05