Sursa imagine: ipn.md

Aeroportul din Chişinău va avea o pistă nouă de zbor

Aeroportul Internațional Chişinău va avea o pistă nouă din mai 2018. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către Petru Jardan, directorul general Avia Invest, şi Radu Bezniuc, directorul Autorităţii Aeronautice Civile, transmite IPN. Costul estimativ pentru construcţia pistei este de 15-16 milioane DE euro.
 
Lucrările la noua pistă au început deja. Aceasta va avea 2400 de metri lungime şi 45 de metri lăţime. Directorul general Avia Invest afirmă că se vor face decopertări între 1 şi 2,2 metri pe suprafața actuală pentru a se construi o pistă modernă, de la zero.
 
Radu Bezniuc spune că va fi garantată securitatea zborurilor la cel mai înalt nivel şi nu va mai fi nevoie ca aeroportul să fie închis. În prezent pentru efectuarea lucrărilor la pista de bază aeroportul este închis pentru intervale de 5-6 ore. Lucrările se efectuează în general în timpul nopţii. Pista nouă este un avantaj competitiv pentru Aeroportul din Chişinău deoarece va permite ca aeroportul să funcționeze fără întreruperi.
 
În același context, Petru Jardan a menționat că până în prezent în Aeroportul Internaţional Chişinău au fost investiţi peste 57 de milioane euro. Investitorul a contribuit cu aproximativ 60% din sumă, cealaltă ăarte. fiind acoperită din veniturile aeroportului. În altă ordine de idei, directorul a informat că în scurt timp Wizz-Air va opera o cursă nouă: Chişinău – Berlin.
Autor: IPN
20.03.2017 Actual
816
0

Comentarii 0