Sursa imagine: cna.md

Un vameș și un bărbat din raionul Cahul, reținuți și cercetați pentru corupere pasivă și trafic de influență

Un vameș și un bărbat din raionul Cahul au fost reținuți de ofițerii DGT Sud a CNA și procurori. Cei doi sunt cercetați penal pentru corupție, fiind bănuiți de trafic de influență și corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, bărbatul ar fi pretins și primit 50 de euro pentru ai transmite ulterior vameșului, pentru ca acesta să plaseze în regim vamal un mijloc de transport ce nu era scos de la evidență din Bulgaria.
 
Bărbatul a fost prins în flagrant delict și reținut pentru 72 de ore, pe când vameșul este cercetat în stare de libertate.
 
Actualmente se efectuează măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a celor doi bănuiți.  
 
Pe acest caz a fost pornită o cauză penală.
 
Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, în cazul vameșului.
Autor: HotNews
Sursa: cna.md
20.03.2017 Actual
947
0

Comentarii 2

  • Oleg:

    Si cum sa nu dai cu piatra in asa oameni care zilnic is vad doar interesele personale. considerind vama ca o insula a coruptiei!

    20.03.2017 10:56
  • Hariton:

    Iata din cauza unor asemenea indivizi, deprinsi cu mita sa-si rezolve problemele personale, in tara lucrurile stau prost.

    20.03.2017 11:08