Sursa imagine: Sputnik Молдова

Candu despre grupul de ONG-uri care evită să discute votul uninominal, cerut de 80 la sută din moldoveni

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a venit cu o reacție după ce un grup de ONG-uri au declarat astăzi că sunt împotriva trecerii la votul uninominal.

Speakerul a scris pe facebook că deși ONG-urile au cerut mereu autorităților să organizeze dezbateri publice, acum nu vor să discute o inițiativă dorită de 80 % din alegători. “Societatea civila ne-a cerut mereu să dezbatem împreună inițiativele până să ajungă proiecte supuse votului. Astăzi, anumite ong-uri invitate la dezbateri, anunță că nu vor să discute o inițiativă care reflectă dorința a 80% din alegători. Eu cred ca acest proiect trebuie dezbătut public, ca cetățenii sa audă argumentele pro și contra”, a scris Candu.

El spune că deși este de înțeles decizia anumitor ONG-uri de a boicota discuțiile publice, decizia lor va fi respectată. “Însă proiectul va fi supus dezbaterilor publice, va fi prezentat cetățenilor, pentru că așa se procedează într-o societate democratică și exact aceasta au cerut anterior cei care astăzi anunță boicotarea discuțiilor. Și fac anunțul prin discursuri izbitor de asemănătoare cu cele ale anumitor partide politice”, a precizat Candu.

Autor: SV
07.03.2017 Actual
669
0

Comentarii 4

 • Constructiv:

  ONG-urile acestea de buzunar a lui Topa era si de asteptat ca va fi impotriva, eu nu inteleg de ce cei de la guvernare nu tin cont de faptul ca 80% din cetateni isi doresc votul uninominal si sa fie schimbata in cele din urma legislatia?

  07.03.2017 14:35
 • Hariton:

  Păi atunci să fie discutat legea cu privire la modificarea votului uninominal și fără grupul acesta de ong-iști.
  Nu trebuie să uităm că aproape 80% din populația țării vrea să-și aleagă deputații pe cale directă.

  07.03.2017 15:01
 • Alexandru:

  Societatea civila parca trebuie sa prezinte societaea, dar daca 80% din populatie vor sistem de vot uninominal. Pe cine prezinta societatea civila?

  07.03.2017 15:11
 • Aurel:

  Hai bre atâa bătăi de cap cu Societataea asta Civilă cumpărată și politizată de Filat, aceștia șoi normal că nu vor susține și vor critica la fel ca și opoziția!

  07.03.2017 16:51